Wykopane ziemniaki trafiają do przechowalni i rozpoczynamy nowy sezon przechowywania. Naszym celem jest przechowanie ziemniaków bez utraty jakości. W tym celu kontrolujemy proces kiełkowania ziemniaków, aby nie dopuścić do strat.
Kiedy w nowym sezonie możemy rozpocząć proces kontroli kiełkowania?
Podstawą jest obserwacja stanu ziemniaków w magazynie. W momencie pojawienia się pierwszych, małych kiełków należy zastosować środek ARGOS, który wykazuje działanie kontaktowe, czego efektem będą przypalone kiełki. Dodatkową zaletą jest brak pozostałości i okresu karencji po zastosowaniu ARGOS, dzięki czemu nie musimy zmieniać logistyki sprzedaży surowca.
Ponadto podczas każdej aplikacji stosowana jest stała dawka środka ARGOS wynosząca 100 ml l/1000 kg bulw ziemniaków.
Dodatkowo przed aplikacją możesz liczyć na wsparcie i kompleksowe doradztwo naszych specjalistów, którzy wykonają analizę przechowalni przed przystąpieniem do aplikacji.
Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zwróć uwagę na zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia oraz przestrzegaj środków bezpieczeństwa zamieszczonych w etykiecie.
Ta strona korzysta z plików cookie w celu poprawy bezpieczeństwa, wydajności i lepszego zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy poruszają się po stronie. Robimy to, abyśmy mogli ulepszyć naszą stronę internetową dla przyszłych użytkowników. Szczegółowe informacje na temat korzystania z plików cookie na tej stronie można znaleźć i zarządzać nimi w naszej Polityce prywatności.Zgadzam się