
Wewnętrzne kiełkowanie ziemniaków – o czym trzeba wiedzieć?
Wewnętrzne kiełkowanie ziemniaków to zjawisko, w którym kiełek rozwija się wewnątrz tkanek bulwy, zamiast wyrastać na zewnątrz.
Jak skutecznie ograniczyć gnicie owoców podczas przechowywania? Czy możemy zatrzymać rozwój chorób przechowalniczych i przechować bez utraty jakości?
Wysoka jakość owoców po przechowywaniu zależy od całego sezonu oraz ochrony przeprowadzonej w sadzie jednak po zbiorze owoców również możemy zabezpieczyć je przed rozwojem chorób przechowalniczych.
Zastosowanie preparatu Deccopyr-Pot zawierającego w swoim składzie s. cz. pirymetanil – pozwala na skuteczne zabezpieczenie owoców podczas przechowywania. W przypadku gruszek odm. ‘Konferencja’ ograniczenie występowania chorób przechowalniczych może wynosić nawet do 14,7 % (po 6 miesiącach przechowywania) w porównaniu do kontroli [wykres 1].
Jak i kiedy zastosować Deccopyr-Pot?
Deccopyr-Pot zastosuj bezpośrednio w komorze przechowalniczej po złożeniu owoców do przechowalni.
Jeśli jesteś zainteresowany produktem zamów wraz z aplikacją na uplcropservice.pl
Czytaj także:
Wewnętrzne kiełkowanie ziemniaków to zjawisko, w którym kiełek rozwija się wewnątrz tkanek bulwy, zamiast wyrastać na zewnątrz.
UPL Crop Service to nie tylko profesjonalne usługi zamgławiania. Dowiedz się, jak współpraca z nami gwarantuje skuteczną ochronę plonów.
Czas na FAZOR / HIMALAYA! Sprawdź już dziś naszą wyjątkową ofertę i skorzystaj z promocji.
Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zwróć uwagę na zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia oraz przestrzegaj środków bezpieczeństwa zamieszczonych w etykiecie.
©2022. UPL Crop Service. All Rights Reserved.